2008. szeptember 18-án került megrendezésre a TOM – FERR ZRT. új tatai telephelyének gyáravató ünnepsége, amelyen a kiemelt ügyfelek, vevők és beszállítók mellett résztvett a TOM – FERR ZRt. vezetése, valamint Michl József, Tata város polgármestere, valamint dr. Völner Pál a Komárom – Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.

Laczkó Oszkár vezérigazgató beszédében elmondta, hogy szeretné, ha Tata következő 150 évének történelmét a város és az általa irányított Tom-Ferr Zrt. együtt írná. Ennek első lépése az volt, amikor a csőalapanyagokból különböző alkatrészeket készítő üzem felépítésének helyszínéül az M1-es autópálya melletti ipari parkot választották, figyelembe véve az autóipari vevők és beszállítók logisztikai és földrajzi közelségét. A tatai üzem a jelenlegi profilját is bővíti csőalapanyagok hajlításával, préselésével, valamint lyukasztásával. A meglévő szabad kapacitásokat a vevői igények alapján köti le, amihez a beruházásokat is igazítja. Ehhez kapcsolódik az alkalmazotti szám növekedése is, ami a jelenlegi 70 főről, jövő év végére 150 főre emelkedhet.

A cég tulajdonosa a dolgozóknak és a beruházásban résztvevőknek, valamint üzleti partnereiknek egyaránt köszönetet mondott, míg Michl József, Tata polgármestere és dr. Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke sok sikert kívánt a Tom-Ferr Zrt. legújabb gyáregysége valamennyi munkatársának. Ezután együttesen átvágták a nemzeti színű szalagot, ezzel hivatalosan is megnyitva és felavatva a tatai üzemet.