2D lézervágás

Korunk legfejlettebb technológiai eljárásai közé sorolható lézer technológiával történő alkatrész megmunkálás, mely töretlen fejlődése mellett folyamatos piaci térhódítással bír.
A lézertechnológiának ezen ága olyan feladatok megoldására alkalmas, amelyet hagyományos gyártási eljárásokkal nem – vagy csak nagyon nehezen és költségesen lehetne megoldani.
Lágy, ötvözött és rozsdamentes acél megmunkálására is képes. Automatikus adagolása és vágása mellett, képes kezelni cső és zártszelvény profilokat, 12 mm -től 152,4 mm-es átmérőig.
A teljesítmény, frekvencia és a gáznyomás paramétereinek automatikus beállításával, a vágási folyamat sebessége gyorsítható. Cső és/vagy zártszelvény hegesztési varratának azonosítására és az alkatrészprogram szerinti tájolására is képes.
Különböző méretű furatok, nyílások és alaksajátosságok század miniméteres méretpontossággal kivághatóak, feliratok különböző gravírozási eljárással kialakíthatóak. Ezen felül alkalmas elliptikus szekciók megmunkálására is.
Vágási teljesítmény tekintetében 2000-3000 W-os teljesítménnyel tudjuk az alkatrészeke megmunkálni. Az LT7 berendezésünk ezen túl 3D fejjel ellátott, mely így alkalmas különböző csőáthatások bonyolult felületeinek lekezelésében.
Továbbá nyitott geometriák (profilok) vágására is alkalmas, mint például C, U, L és más lapos nyitott profilok.
Így bátran kijelenthető, hogy ez a fajta megmunkálás gyors és rugalmas, magas szerszámozottsági szintet nem igényel és kisebb darabszámú igény esetén is gazdaságosan alkalmazható.

hu_HUHUN
Scroll to Top