3D lézervágás

Korunk legfejlettebb technológiai eljárásai közé sorolható 3D lézertechnológiával történő alkatrész megmunkálás, mely töretlen fejlődése mellett folyamatos piaci térhódítással bír. A lézertechnológiának ezen ága olyan feladatok megoldására alkalmas, amelyet hagyományos gyártási eljárásokkal nem – vagy csak nagyon nehezen és költségesen lehetne megoldani. Különböző fázisokban lévő félkész alkatrészek olyan zónáiban is képes század miniméteres pontosággal furatokat, gravírozást és végvágást készíteni, amelyet más technológiával szinte lehetetlen és mindez vágási deformáció nélkül kivitelezhető.
A vágások nehezen hozzáférhető helyeken, például hajlítási zónákban komplikáció nélkül megvalósítható a programozható robotfej segítségével. Ezen felül, a forgó körasztal segítségével szinte nullára csökkenthető azon kieső idő, amely termékcserékből adódik, hiszen ennek köszönhetően gyártás folyamatos.
Így bátran kijelenthető, hogy ez a fajta megmunkálás gyors, pontos és különböző formák /alakzatok nehezen hozzáférhető helyein is könnyedén alkalmazható. Illetve a kimagasló hatékonysággal és termelékenységgel bír.

hu_HUHUN
Scroll to Top